Az iPad Pro modellek frissítése

iPad Pro 11 és 12 frissítés

Az Apple frissíti az M2 processzorral és Apple Pencil lebegővel ellátott iPad Pro modelleket

Az Apple bejelentette az iPad Pro 12,9” és iPad Pro 11” modellek frissítését az új Apple M2 processzorral. Az új modellek az Apple Pencil lebegtetési funkcióját, a továbbfejlesztett csatlakoztathatóságot és a frissített kamerafunkciókat is támogatják.

A legnagyobb változás itt az új M2 SoC-ra való átállás. Ez az új chip, amely a 2022-es MacBook Airben és a 13 hüvelykes MacBook Pro-ban is megtalálható, 8 magos CPU-val (4x teljesítménymag + 4x hatékonyságú mag) és 10 magos GPU-val, valamint 16 magos neurális motorral rendelkezik a géphez. Tanulási és AI-terhelések. Az Apple azt állítja, hogy a memória sávszélessége 100 MB/s.

Az Apple állítása szerint az M2 processzor 35%-kal gyorsabb grafikus teljesítményt, 40%-kal jobb gépi tanulási teljesítményt és 50%-kal nagyobb memóriasávszélességet kínál, mint az előző generációs iPad Pro M1-je.

A frissített érintőképernyővel és iPadOS 16-tal az új iPad Pro modellek a 2. generációs Apple Pencil-lel is támogatják a lebegést. A ceruzát immár 12 mm-rel a kijelző felett észleli, ami további funkciókat tesz lehetővé az alkalmazásokon belül.

Ez a funkció elérhető lesz a saját és harmadik féltől származó alkalmazásokban is.

Az új iPad Pro modellek továbbfejlesztett vezeték nélküli kapcsolattal rendelkeznek a Wi-Fi 6E formájában, amely akár 2,4 Gbps letöltést tesz lehetővé, kétszer gyorsabban, mint a korábbi modellek. Az LTE modelleken frissített Bluetooth 5.3 támogatás és 5G kapcsolat is található.

Végül az új M2 továbbfejlesztett kamerafunkciókat tett lehetővé az iPad Pro-n, bár maga a kamera hardvere nem változott.

iPad Pro M2 frissítéssel

Vegye kézbe a videókészítést.

Az M2 chip nagy teljesítményű médiamotorral rendelkezik, amely felgyorsítja a ProRes kódolást és dekódolást: most akár 3x gyorsabb a konvertálás erre a formátumra, 3 és az M2 chip ISP processzorának és fejlett kameráinak köszönhetően közvetlenül ProResben is lehet filmezni. Nem csak ez: az öt professzionális minőségű mikrofon és a Dolby Atmos támogatással rendelkező négy hangszórórendszer mozihanghatást biztosít.

Apple iPad M2

12,9″
Liquid Retina XDR kijelző. A saját fényével ragyog.

Extrém dinamikatartomány a 12,9 hüvelykes iPad Pro. 4 -en

A Liquid Retina XDR kijelző rendkívül valósághű felbontást ér el. 1 000 000:1 kontrasztjával ideális HDR fotók és videók megtekintésére és retusálására, valamint filmek és tévésorozatok nézésére is. Fényereje hihetetlen: 1000 nit teljes képernyő és 1600 nit csúcs. Alapfelszereltségként olyan fejlett technológiákkal rendelkezik, mint a ProMotion, a True Tone és a széles P3 színtartomány. Ezenkívül Referencia módban is használhatja, amely elengedhetetlen segédeszköz minden olyan munkához, amely abszolút színpontosságot igényel.

Az új ProRes kódoló lehetővé teszi, hogy az iPad Pro modellek közvetlenül az Apple kiváló minőségű ProRes kodekjébe rögzítsenek videókat, és akár 3-szor gyorsabban átkódolják azt. Az állóképezőgép-funkciók a Smart HDR 3-ról a Smart HDR 4-re való frissítést is látják.

Ettől eltekintve a két iPad Pro modell megegyezik az előző generációs társaikkal. Az ára is megegyezik az előző generációval, a 11 hüvelykes modell ára 799 dollártól indul a Wi-Fi modellért és 999 dollár az LTE modellért. A 12,9 hüvelykes 1099 dollártól, az LTE modellek pedig 1299 dollártól kezdődnek.

Október 26-án, szerdán kerülnek értékesítésre.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük