Apple TV 4K

Apple Tv 4K

Az új Apple TV 4K A15 Bionic SoC-vel rendelkezik. Az Apple nem említi a magszámokat vagy az órajeleket, ami megnehezíti annak megállapítását, hogy megegyezik-e az iPhone 14 modelleken lévővel vagy egy csökkentett verzióval. A vállalat azt állítja, hogy 50%-kal gyorsabb CPU-val és 30%-kal gyorsabb GPU-val rendelkezik az előző generációs modell A12 Bionic-jához képest.

Az új modell támogatja a HDR10+ szabványt a meglévő Dolby Vision, HDR10 és HLG formátumok mellett. Míg a HDR10+ jellemzőiben leginkább a Dolby Visionhoz hasonlít, jóval kevésbé népszerű, az egyetlen nagyobb HDR10+ tartalmat kínáló szolgáltatás az Amazon Prime Video.

Apple Tv 4K

Lehetséges azonban, hogy az Apple azt tervezi, hogy saját HDR10+ tartalomkönyvtárat kínál más formátumok mellett. Ennek az lehet az oka, hogy több tévégyártó, köztük a Samsung nem támogatja a Dolby Visiont, helyette a HDR10+-t. A Samsung különösen figyelemre méltó, mivel nemcsak ma a legnagyobb TV-gyártó, hanem a HDR10+ szabvány feltalálója is, ezért valószínűleg nem fogja támogatni a közeljövőben a versengő Dolby Vision szabványt.

Végül, a Siri Remote most már USB-C porttal is rendelkezik a töltéshez a Lightning helyett.

Az új Apple TV 4K két változatban lesz elérhető. A 64 GB-os változat Wi-Fi 6 csatlakozást is tartalmaz, de az új 128 GB-os változat Gigabit Ethernettel is kiegészíti, valamint támogatja a Thread mesh hálózati protokollt a kompatibilis intelligens otthoni eszközök vezérléséhez.

Az Apple TV 4K november 4-én, pénteken lesz elérhető. A 64 GB-os modell ára 129 dollár, a 128 GB-os pedig Ethernettel 149 dollár. A régi HD-modell gyártása megszűnt.

Apple Tv 4K

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük