Apple iOS16, iPadOS 16 újdonság

ios 16

Apple kiadja az iOS 16 és az iPadOS 16 béta 4-es verzióját: az összes hozzáadott új funkció

 

Az Apple kiadja az iOS 16 és iPadOS 16 negyedik bétáját, amely két héttel az előző béta után, és egy hónappal a WWDC22 fejlesztői konferencián bejelentett béta 1 után érkezik. Mint mindig, a regisztrált fejlesztők az Apple Developer Center-ből tölthetik le az új bétákat, és közvetlenül OTA-n keresztül juthatnak hozzá, akárcsak a normál operációs rendszer-frissítéseknél.

iOS 16 Beta 4: itt vannak az új hírek

Emlékszünk az iOS 16 és iPadOS 16 híreire, amelyeket az Apple a legutóbbi WWDC 22 alkalmával mutatott be, és amelyek lényegében a megújult zárolási képernyőre vonatkoznak, widgetek és speciális háttérképek beillesztésének lehetőségével, valamint új megosztási és kommunikációs funkciókkal. Ezenkívül rendelkezésre áll az iCloud Shared Photo Library , amellyel könnyedén megoszthatja a fényképek gyűjteményét családjával, az Üzenetek és Mail különféle fejlesztései: „Élő szöveg” és a „Vizuális keresés”

Ami az iPadOS 16 verziót illeti, itt is van új hír a Stage Manager és a külső monitorok kiterjesztett támogatásának köszönhetően új multitasking élményről, az Üzenetek alkalmazásban való együttműködés módjáról, a Mail és Safari , az iCloud megosztott fotókönyvtáráról, valamint a professzionális funkciókról, mint például a Referencia mód és a Képernyő zoom, és még sok más újdonság került bevezetésre.

  • Mostantól megérintheti a “Módosítva” címkét, hogy megtekinthesse az üzenet eredeti verzióját és a korábban végrehajtott egyéb módosításokat. Ezen túlmenően a változtatások korlátozása is megtörtént, mivel mostantól az üzeneteket összesen ötször lehet módosítani, mielőtt a “Szerkesztés” opció eltűnne. 15 perc van az Üzenet szerkesztésére.

  • API for ActivityKit (élő tevékenységek a lezárt képernyőn): Az Apple kiadta az ActivityKit béta verzióját, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy elkezdjék tesztelni az élő tevékenységeket a lezárt képernyőn az iOS 16 béta verzióján lévő alkalmazásaikban. Emlékezzünk arra, hogy az élő tevékenységek hogyan biztosítanak majd valós időben megtekinthető információkat a lezárási képernyőn. Például egy sportalkalmazás lehetővé teheti a felhasználó számára, hogy élőben lássa a mérkőzés eredményét. Ebben a forgatókönyvben az üzenet a meccs teljes időtartama alatt megjelenik a lezárási képernyőn, és egy pillantással valós időben kínálja fel a legújabb frissítéseket. Sajnos ez a hír nem fog szerepelni az iOS 16 kezdeti, nyilvánosan kiadott verziójában, de később, még ebben az évben egy frissítéssel, talán az iOS 16. 1-el megjelenik.

  • Új hivatalos háttérképek a Home alkalmazásban: Az iOS 16 negyedik béta verziója új Wildflowers és Architectural háttérképeket ad hozzá.

  • Levelezés (Időkorlátok visszavonása): Az iOS 16 Mail alkalmazásában megszakíthatja az e-mail küldését a Levelezés alkalmazásban. Az első három béta verzióban az e-mailek törlésének határideje 10 másodperc volt, de a negyedik béta 10, 20 vagy 30 másodperces lehetőséget ad a felhasználóknak.

  • Lezárási képernyő értesítési beállításai: Az Apple javította a lezárási képernyő értesítési opcióinak megjelenését a Beállítások alkalmazásban.

  • Új zárolási képernyő testreszabási felület: Az Apple megújította a zárolási képernyő testreszabási felületét, melynek alján találhatók a színek, árnyalatok, fényképek és egyebek beállításai.

  • Új zenelejátszó elrendezés a lezárási képernyőn: Az Apple merészebb elemekkel frissítette a zenelejátszót a lezárási képernyőn.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.