Törött kijelző, mit kell tenni?

törött kijelző

Okostelefon, törött kijelző: Mit kell tenni?

Bárki, akinek van okostelefonja, tudja, mi a legnagyobb félelem: a képernyő összetörése. Ennek több esztétikai és funkcionális oka is van: nem lehet elolvasni a leírtakat, sokszor az érintőképernyős rendszer sem működik, ami a legrosszabb eset ha a kijelző nem is kapcsol be, ami megakadályozza az adatok hagyományos módon történő helyreállítását.

Ez egy meglehetősen gyakori esemény , amely sok embert érint.

Lássuk együtt lépésről lépésre, melyek a fő okok , hogyan lehet ezeket megelőzni és végül talán orvosolni amennyiben lehetséges, anélkül, hogy teljes pánikba esnénk!

A kijelző törésének leggyakoribb okai

Egyes kutatások szerint az indiaiak a leggondatlanabbak a világon , őket követik a kínaiak és a mexikóiak. Az ok sok lehet : az okostelefon kicsúszik a kezéből, zsebéből, a földre esik, egyikük átadja valaki másnak, vagy a földre zuhan szelfi készítése közben. Ez az egyik leggyakoribb sérülés, és meglehetősen költséges lehet, ha az üveg és a kijelző is eltörik.

Általában ezért történhet az okostelefon kijelző törése, a figyelem elterelés vagy egy rossz esés következtében, talán éppen egy kényesebb ponton, például a sarkokon. Nagyon sokan vannak, akik a túl magas javítási árak miatt tönkrement képernyővel mászkálnak , de vannak olyanok is akik inkább új telefont vesznek. A kijelző helyreállítása valójában általában nem esik a garanciális feltételek közé, és csak elég magas külön díj ellenében tudják cserélni.

Törött kijelző: hogyan lehet megelőzni

Már a mobiltelefon vásárlásakor fontolóra veheti a megelőzés gondolatát, méghozzá olyan befektetéssel, amely minden bizonnyal alacsonyabb, mint amennyit az mobiltelefon javítása. Gyakran hajlamosak vagyunk alábecsülni a tok vagy védőfólia vásárlásának gondolatát: elodázzuk, amíg meg nem történik a baj és aztán panaszkodunk, hogy már késő. Ugyanez történik más eszközökkel is, táblagéptől az okosóráig. Nézzük meg, melyek azok az apró óvintézkedések , amelyeket a gyakorlatban be lehet ültetni egy okostelefon védelmére, elkerülve a kijelző idő előtti törését. Néhányan a fent említett egyéb eszközökre is vonatkoznak.

 1. Figyelje meg speciális technikáikat
  Okostelefon vásárlás előtt célszerű utánanézni a kiválasztott modellnek, és azonosítani a gyártó által a képernyő megvalósításához használt márkát. Ez alapján értékelhető lesz a tervezési fázisban alkalmazott karcolásokkal, leeséssel és sérülésekkel szembeni védelem szintje és az így várható teljesítmény.

 2. Vigyen fel védőfóliát, például “edzett üveget” a kijelzőre.
  Számos típus létezik, melyek különböznek attól, hogy milyen anyagból készülnek:
  Műanyag fóliák : bármely okostelefon modellhez elérhetők. Úgy tervezték, hogy védelmet nyújtsanak a por, bőrzsír és kisebb karcolások ellen. Az alkalmazás némi gyakorlatot igényel, hogy ne képződjenek légbuborékok, amelyek rontják a tartósságát, ezért ajánlatos egy mikroszálas kendővel alaposan megtisztítani a képernyőt, mielőtt felhelyezné. Ne feledje, hogy nem védenek az esések és a súlyos sérülések ellen.
  Edzett üvegfóliák: ellenállnak az ütéseknek és a véletlen leeséseknek, mivel képesek elnyelni az ütést anélkül, hogy a képernyőre törne. Az egyetlen hátránya, hogy vastagok, így növelik az okostelefon méretét.

 3. Vegyen egy tokot
  Az erős és jól megtervezett telefontok használata elengedhetetlen, hogy megvédje a készüléket az ütésektől és leesésektől. Vannak ütésálló tokok, valójában polieszterből, gumiból és más nagyon hatékony speciális anyagokból. A legjobbak minden bizonnyal azok, amelyek teljesen védik a telefont anélkül, hogy fedetlenül hagynák a sarkokat, az éleket a telefonon.

 4. Kerülje a napot
  Ezt nem sokan tudják, de a nap a fő ellensége mind a képernyőnek, mind a belső alkatrészeknek az általa okozott felmelegedés miatt. Különösen a régebbi LCD-képernyők különösen érzékenyek az ultraibolya sugárzásra, és a hosszan tartó napsugárzás helyrehozhatatlanul károsíthatja őket. A legmodernebbek elméletileg immunisak minderre, de még mindig jobb, ha nem kísértjük túl a sorsot, és inkább árnyékban, hűvösben hagyjuk az okostelefont.

 5. Időnként kapcsolja ki
  A telefon kikapcsolása nem csak az energiatakarékosság szempontjából hasznos, de nagyban hozzájárul a képernyő védelméhez is. Valójában a pixelek leéghetnek, és drága alkatrészekkel és cserékkel kellene folytatni.

Ezek az apró trükkök, nagy odafigyeléssel, segítenek megelőzni a kijelző törését és az energia-, idő- és pénzpazarlást.

 

Üveg vagy kijelző? Mert különbséget tesz

Amikor a törött telefon üvegével foglalkoznak, sokakat megtéveszt egy olyan ötlet, amely a weben terjengő dezinformációból fakad, és sok felhasználót meggyőzött egy teljesen téves koncepcióról. Mit jelent? Hogy ha továbbra is rendszeresen működik a kijelző és az érintés, elegendő csak az üveget cserélni. Mindenekelőtt érdemes néhány különbséget tenni abban, hogy minden komponenst a saját nevén nevezzünk, a megfelelő szakkifejezéssel:

 • az általában csak “üvegnek” nevezett üvegérintő funkciója a kijelző védelme, mely lehetővé teszi az okostelefonnal való interaktivitást

 • az LCD panel ( Liquid Cristal Display ) gyakorlatilag kisebb formátumú, mint egy monitoré vagy televízióé

 • a kijelző tartalmazza a teljes blokkot, amely üvegből, érintőképernyőből és LCD panelből áll, amely sok okostelefonban egy darabban van összeszerelve

 • összeszerelésük, többek között, különleges környezetben, speciális és rendkívül technikai eljárásokon keresztül történik.

Mindezek mellett világos, egy ilyen bonyolult összeszerelést a hozzáértő szakemberek tudják elvégezni. Szinte az összes legismertebb márka, a Samsungtól
a Huawei telefonokig , az okostelefonokra egy darabban összeszerelt kijelzőt megfelelő hozzáértéssl lebontják majd az újat felépítik.

A fő kockázatok a következők:

 • az LCD panel törése / karcolása;

 • az új üveg tökéletlen ragasztása;

 • az üveg “leválása” néhány hónapos karbantartás után.

Ez magyarázza tehát a javítási költségek okát is.

 

Miért válasszon hozzáértő szakembert?

Ha törött képernyővel szembesül, mindig megpróbálja menteni. A legjobb megoldás, amely tökéletes minőség /ár egyensúlyt biztosít, ha mindig felveszi a kapcsolatot egy hozzártő szakemberrel, aki valóban minden egyes alkatrészt az igénynek megfelelően pótolni tud a károsodott mobiltelefonon.

Számos előnye van annak, ha egy szakértőtől kér segítséget:

 • csak olyan alkatrészeket használ, amelyek a legjobbak a piacon, és nagyobb teljesítményt képes garantálni, és kompatibilis a bereszerelt alkatrészek;

 • a javítás egy-két óra alatt is elvégezhető, gyorsan visszaadja az okostelefont (a darab elérhetőségétől és a töröttségtől függően);

 • a javítás végén a telefon olyan, mint az új, teljesen felújított és olyan teljesítményt mutat, mintha most vásárolták volna.

Egy rossz esés után kettős lehet a következmény egy okostelefonon: a kijelző megrepedt, de bekapcsol és működik; a kijelző egyáltalán nem kapcsol be. Amikor egy készülék kijelzője ezer darabra esik, és nem lehet használni, akkor az első gondolat a benne lévő adatok elvesztésének valószínűségével jár.

 

Rosszul csinált valamit? Ne essen pánikba hozza el hozzánk telefonkészülékét, lehetőségeink szerint megpróbálunk megoldani minden a problémát!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.