2022-től megszűnik a 3G

megszűnik a 3G

Búcsú a 3G-től: a mobilszolgáltatók lépései. Íme, mit kell tenniük a felhasználóknak A fő probléma azokkal van, akiknek régi mobiltelefonjuk van, csak 2G / 3G hálózattal, tehát 4G nélkül. 3G nélkül nagyon lassan fog navigálni, és csak 2G-t tud használni.

Valójában, ha nem csatlakozik Wi-Fi-hez, nagy nehézségekbe ütközik a webhelyek megnyitása, és még a csevegőüzenetek is későn érkeznek; fotók küldése kihívás lesz.

A VolTE technológiával nem rendelkező 4G mobiltelefonokon is problémák adódhatnak, ami lehetővé teszi a 4G hálózat használatát hívás közben. Eddig 3G-t használtak hívásokhoz. A hálózat kikapcsolása után a VoITE nélküli 4G telefon 2G hívásba kezd, és ezért csatlakozási nehézségei lesznek (ha nincs Wi-Fi). Ha például autóban ül, előfordulhat, hogy a Google Térkép nem működik telefonhívások közben, amihez internetkapcsolat szükséges az új keresésekhez. A hálózaton lévő okostelefonok műszaki adatlapjain meg lehet nézni, hogy van-e VolTE.

Vannak más módok is, ahogy a szolgáltató elmagyarázza: Az ügyfél úgy tudja ellenőrizni, hogy terminálja kompatibilis-e a VoLTE szolgáltatással (hang 4G vagy 5G hálózaton), ha hívást kezdeményez, és ellenőrzi, hogy a technológia ikon továbbra is a 4G vagy 5G szimbólumot mutatja-e. A 2020 előtti terminálok esetében a VoLTE jelenlétét vagy hiányát egy speciális ikon jelzi a kijelző jobb felső sarkában. Az ikon hiányában az ügyfélnek meg kell győződnie arról, hogy a VoLTE megfelelően engedélyezve van a termináljának beállítások menüjében.

Még ha 128 K alatti simeink is vannak, akkor is hatással van ránk az újdonság, javasolt a sim kártya cseréje (ingyenesen a szolgáltatónál) egy Telekom, Vodafone és Yettel boltban, hogy elkerüljük az internetkapcsolat esetleges lelassulását.

“A 3G hálózat bezárása lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy a beruházásait a legenergiahatékonyabb technológiákra összpontosítsa, és az ügyfeleknek kínált szolgáltatások minősége szempontjából a legjobban teljesítsen”.

„A 4G és 5G hálózatok folyamatos technológiai innovációkkal bővítve lehetővé teszi a szolgáltató, hogy egyre vonzóbb és magával ragadóbb felhasználói élményhez jussanak, még a streaming videók használata során is, mint amilyen pl. a Disney+ és a Netflix termékeivel”.

A hálózat minőségének mindig a lehető legtöbbet nyújtó kiaknázása érdekében javasoljuk, hogy mindenki, akinek elavult eszközei vannak, fontolja meg azok cseréjét az új mobilhálózati technológiákkal kompatibilis eszközökre.

1 thought on “2022-től megszűnik a 3G”

  1. שירותי ליווי בתל אביב

    I needed to thank you for this fantastic read!! I absolutely enjoyed every bit of it. I have you saved as a favorite to check out new stuff you post.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.